Gepubliceerd op 17 februari, 2014 | door Sanne Rooijmans

Zoete Aardappel Tartaar

Zoete aardappel tartaartjes! Deze tartaartjes kun je prima gebruiken als hoofdgerecht, mocht het te weinig voor je zijn zet er dan bijvoorbeeld een lekkere gezonde salade bij om het af te maken. Voor dit gerecht heb je de onderstaande ingrediënten nodig.

Ingrediënten

Zoet aardappel

Verhouding: Veel koolhydraten en een klein beetje eiwitten en vetten.
Vitamine: B11 en C.
Mineralen: Kalium, Fosfor en Calcium.
Weetje: De zoete aardappel, ook bataat genoemd, is een tropisch knolgewas met als oorsprong Mexico.

Wortel

Verhouding: Koolhydraten en heel klein beetje eiwitten.
Vitamine: A en B11.
Mineralen: Kalium, Fosfor en Calcium.
Weetje: De caroteen in de wortel wordt in het lichaam omgezet tot vitamine A (retinol).

Overige ingrediënten

Kerriepoeder en één of meerdere eieren (afhankelijk van de hoeveelheid zoete aardappel en wortel).

Bereiding

Rasp de wortel en de zoete aardappel. Doe het samen in een kommetje en voeg vervolgens het ei en de kerriepoeder toe. Leg het in mooi gevormde kleine porties in de pan en bak ze een paar minuten. Eet smakelijk!

Tags: , , , , , , , ,



Over Sanne Rooijmans

Sanne Rooijmans

Sanne was een talentvol bobsleester, met als beste prestatie 9e op jeugd WK in Park City (VS). Daarnaast brengt Sanne meer dan 10 jaar ervaring mee naar Workout Squad in onder andere gewichtheffen (Nederlands kampioen 2010), yoga en atletiek (3e NK atletiek op de meerkamp). Daarnaast houdt zij zichzelf veel bezig met voeding en mag zij zichzelf sinds kort voedingsdeskundige noemen.


Tags: , , , , , , , ,


Terug naar boven ↑
  • Voeding subcategorieën

  • Nieuw

    Facebook

  • Gezonde taart!

    Avocado chocoladetaart

    Bekijk de aflevering