Gepubliceerd op 22 september, 2014 | door Sanne Rooijmans
Zelfgemaakte Bounty
Soms mag snacken best! Maar het liefst natuurlijk zo verantwoord mogelijk, daarom laten we je deze aflevering zien hoe je zelf lekkere bounty’s kunt maken.
Ingrediënten
Kokosmelk
Verhouding: Overwegend vet, daarnaast eiwitten en een beetje koolhydraten.
Vitamine: C.
Mineralen: Kalium, Fosfor en Magnesium.
Kokos
Vitamine: B1, B6 en B11.
Mineralen: Kalium, Fosfor, Magnesium en Natrium.
Dadels
Verhouding: Overwegend koolhydraten en een klein beetje eiwitten.
Vitamine: C.
Mineralen: Fosfor en Calcium.
Pure chocolade
Vitamine: B11.
Mineralen: Kalium, Magnesium, Fosfor, Calcium, Natrium en IJzer.
Bereiding
Doe allereerst de roomboter in de pan en laat het smelten. Doe vervolgens de dadels in een kopje warm water en laat deze even weken. Na enkele minuten haal je de dadels uit het water en prak je deze fijn met een vork tot er een mousse ontstaat. Intussen is de boter gesmolten, pak het bakje met geraspte kokos en gooi deze in de pan. Roer het droge mengsel door elkaar en gooi vervolgens de geprakte dadels erbij. Constant blijven roeren is belangrijk om het droge mengsel niet aan te laten bakken.
De dadels moeten goed verdeeld zijn door het mengsel om zo de smaak op de juiste manier te verdelen over alle bounty’s die we gaan maken. Doe je dit niet dan zal de ene bounty een stuk zoeter zijn dan de andere bounty. Daarna voeg je de kokosmelk toe en vervolgens blijf je dit mengsel 7 tot 10 minuten roeren.
Het pannetje leeg je op een bord om vervolgens de bounty’s met je handen te gaan kneden en vormen. Leg ze netjes naast elkaar neer op het bord en doe ze daarna in de koelkast zodat ze hard kunnen worden. Trek hier ongeveer 30 minuten voor uit.
De chocolade verwarm je door een pan met water op te zetten en hier vervolgens een bakje in te leggen met de stukken chocolade. Laat dit even staan tot de chocolade helemaal is gesmolten. Haal na 30 minuten de bounty’s uit de koelkast en doop deze in de gesmolten chocolade. Dit doe je bij alle bounty’s. Vervolgens zet je ze weer in de kwartier voor ongeveer 15 minuten et voila!
Eet smakelijk!