Gepubliceerd op 13 oktober, 2014 | door Sanne Rooijmans
Warme courgettesalade
Vandaag is het tijd voor een lekkere warme courgettesalade. Een courgette, paprikapoeder, water, knoflook, citroensap, olijfolie, wat olijven en je kunt aan de slag!
Ingrediënten
Courgette
Verhouding: Eiwitten, koolhydraten en suikers.
Vitamine: B1 en C.
Mineralen: Kalium, Calcium en Fosfor.
Paprikapoeder
Verhouding: Koolhydraten, eiwitten en vetten.
Vitamine: B1, B2 en C.
Mineralen: Kalium, Fosfor, Natrium, Calcium en IJzer.
Knoflook
Verhouding: Eiwitten, koolhydraten en suikers.
Vitamine: B1 en C.
Mineralen: Kalium, Fosfor, Calcium en Magnesium.
Citroensap
Verhouding: Voornamelijk koolhydraten.
Vitamine: B1 en C.
Mineralen: Voornamelijk Kalium.
Olijven
Verhouding: Water en vetten.
Mineralen: Voornamelijk Natrium.
Bereiding
Eerst even de courgette wassen en er vervolgens blokjes van maken. Daarna kokosolie in de pan warm laten worden en de courgetteblokjes toevoegen.
Strooi hierna wat paprikapoeder over de courgetteblokjes heen. De hoeveelheid is afhankelijk van hoe pittig je de salade wilt hebben.
Snij de knoflook in kleine stukjes en doe deze in een kopje water (heel klein laagje water). Even roeren en vervolgens een minuutje laten staan zodat de knoflook in het water kan trekken.
Dit mengsel blij je net zo lang bakken totdat je ziet dat het meeste vocht is verdampt. Wel goed blijven roeren! Als het vocht verdampt is strooi er nog 2 eetlepels citroensap overheen. Vervolgens een minuut door laten bakken zodat alles goed is gemengd.
Strooi de salade uit over een bord en voeg wat olijven toe. Giet er nog een beetje olijfolie overheen et voila.
Eet smakelijk!