Gepubliceerd op 6 oktober, 2014 | door Sanne Rooijmans
Pastinaak Schijfjes
Iedereen kent de aardappel, op een gegeven moment ben je de aardappel wel zat en ga je naar de zoete aardappel maar er komt een moment dat je daar ook wel klaar mee bent.
Op dat moment komt de pastinaak om de hoek kijken! In deze aflevering laat Sanne je zien hoe je heerlijke pastinaak schijfjes klaarmaakt!
Ingrediënten
Pastinaak
Verhouding: Voornamelijk koolhydraten.
Vitamine: B1, B2, B6 en C.
Mineralen: Kalium, Fosfor, Natrium, Calcium en IJzer.
Rozemarijn
Verhouding: Overwegend koolhydraten, daarnaast eiwitten en vetten.
Vitamine: A, B1 en C.
Mineralen: Kalium, Natrium, Calcium en IJzer.
Bereiding
Je kunt zelf kiezen of je de pastinaak schilt of niet, in beide gevallen eerst even wassen. Wil je de schil eromheen laten dan moet je de pastinaak even extra goed wassen.
Vervolgens doe je boter (wij gebruiken kokosboter) in de pan. Even laten smelten en goed warm laten worden, vervolgens de pastinaak schijfjes erbij en deze bakken. Gooi tussentijds nog wat rozemarijn over de pastinaak om het geheel wat extra smaak te geven. Uit het pannetje op het bord en klaar is kees!
Eet smakelijk!