Gepubliceerd op 17 februari, 2014 | door Sanne Rooijmans
Linzensalade met Quinoa en Geitenkaas
Tijd voor een lekkere salade! Vandaag maken we een linzensalade met quinoa en geitenkaas. Lekker als bijgerecht!
Ingrediënten
Linzen
Verhouding: Overwegend koolhydraten en eiwitten en daarnaast nog vetten.
Vitamine: B11.
Mineralen: Kalium, Fosfor en Magnesium.
Weetje: Als je een dagje vleesloos wilt eten zijn linzen en goede vervanger.
Quinoa
Verhouding: Koolhydraten en nog wat eiwitten en vetten
Vitamine: B1 en B2.
Mineralen: Kalium, Fosfor en Magnesium.
Weetje: Quinoa bestaat er in drie variaties; wit, rood en zwart.
Geitenkaas
Verhouding: Vetten, eiwitten en daarnaast nog wat koolhydraten.
Vitamine: A, B2 en B12.
Mineralen: Natrium, Fosfor en Calcium.
Weetje: Geitenkaas bevat veel minder lactose dan kaas van de koe.
Overige ingrediënten
Olijfolie, peper en verse basilicum. Daarnaast gebruik ik in deze aflevering rode sla maar variatie qua sla kan zeker geen kwaad.
Bereiding
Allereerst laat je de linzen voor 24 uur weken, vervolgens kook je de linzen voor ongeveer 45 minuten. Daarna kook je de quinoa en meng je de linzen samen met de quinoa. Voeg hierna de sla toe, samen met olijfolie, peper en verse basilicum. Om het af te maken voeg je de geitenkaas toe.