Gepubliceerd op 27 februari, 2014 | door Sanne Rooijmans
Pastasalade met Tonijn
Heerlijke pastasalade met tonijn! Pasta, tomaatjes, tonijn, rucola, olijfolie en wat peper. Gemakkelijk te bereiden, gezond en ook nog eens smaakvol!
Ingrediënten
Glutenvrije pasta
Verhouding: Koolhydraten, daarnaast eiwitten en een beetje vet.
Vitamine: Voornamelijk vitamine B11.
Mineralen: Kalium, Fosfor, Magnesium en Calcium.
Weetje: Pasta is de benaming voor een aantal Italiaanse noedels zoals macaroni, spaghetti en vermicelli. Rond 1985 leerde men in de lage landen dat er nog veel meer van dit soort producten zijn en hebben we de benaming overgenomen als verzamelnaam ervoor.
Tonijn
Verhouding: Eiwitten, eiwitten en eiwitten en een klein beetje vet…
Vitamine: A en B12.
Mineralen: Kalium, Fosfor en Natrium.
Tomaat
Verhouding: Koolhydraten, daarnaast eiwitten en vet.
Vitamine: B11 en C.
Mineralen: Kalium, Fosfor en Calcium.
Weetje: Een tonijn kan meer dan 250 kilo wegen, daar kun je heel wat blikjes tonijn mee vullen!
Rucola
Verhouding: Eiwitten, koolhydraten en het minst is vet.
Vitamine: B11 en C.
Mineralen: Kalium, Fosfor en Calcium.
Weetje: Rucola is één van de meest voorkomende wilde groente hier in Nederland. Je ziet het overal langs de snelweg, in het bos en tussen de straattegels.
Overige ingrediënten
Olijfolie en peper.
Bereiding
Pak een kom en doe hier de rucola in. Voeg vervolgens de (gekookte) glutenvrije pasta toe. Daarna is het tijd voor de tomaatjes en tonijn, een beetje olijfolie en wat peper. Even mengen en klaar! Check de aflevering om de bereiding van Sanne te bekijken en mocht je vragen hebben over deze aflevering stel ze dan hieronder!