Gepubliceerd op 17 februari, 2014 | door Sanne Rooijmans
Zoete Aardappel Tartaar
Zoete aardappel tartaartjes! Deze tartaartjes kun je prima gebruiken als hoofdgerecht, mocht het te weinig voor je zijn zet er dan bijvoorbeeld een lekkere gezonde salade bij om het af te maken. Voor dit gerecht heb je de onderstaande ingrediënten nodig.
Ingrediënten
Zoet aardappel
Verhouding: Veel koolhydraten en een klein beetje eiwitten en vetten.
Vitamine: B11 en C.
Mineralen: Kalium, Fosfor en Calcium.
Weetje: De zoete aardappel, ook bataat genoemd, is een tropisch knolgewas met als oorsprong Mexico.
Wortel
Verhouding: Koolhydraten en heel klein beetje eiwitten.
Vitamine: A en B11.
Mineralen: Kalium, Fosfor en Calcium.
Weetje: De caroteen in de wortel wordt in het lichaam omgezet tot vitamine A (retinol).
Overige ingrediënten
Kerriepoeder en één of meerdere eieren (afhankelijk van de hoeveelheid zoete aardappel en wortel).
Bereiding
Rasp de wortel en de zoete aardappel. Doe het samen in een kommetje en voeg vervolgens het ei en de kerriepoeder toe. Leg het in mooi gevormde kleine porties in de pan en bak ze een paar minuten. Eet smakelijk!