Gepubliceerd op 17 februari, 2014 | door Sanne Rooijmans
Avocado Chocoladetaart
Dat lekker ook gezond kan zijn bewijs ik je vandaag met deze overheerlijke avocado taart!
Ingrediënten
Walnoten
Verhouding: Veel vetten, daarnaast eiwitten en koolhydraten.
Vitamine: B1, B6 en B11.
Mineralen: Kalium, Fosfor en Magnesium.
Weetje: Walnoten bevatten bijna twee keer zoveel antioxidanten als amandelen, pistachenoten, hazelnoten, paranoten, cashewnoten, macadamia’s en pecannoten.
Cacao
Verhouding: Overwegend uit vetten (waaronder de essentiële vetzuur Omega 3). Daarnaast eiwitten en koolhydraten.
Vitamine: B1, B2, B6 en B11.
Mineralen: Kalium, Magnesium, Fosfor, Calcium, Natrium en IJzer.
Weetje: Behoort tot de superfoods.
Avocado
Verhouding: Overwegend uit vetten (waaronder de essentiële vetzuren Omega 3 en Omega 6). Daarnaast uit eiwitten en koolhydraten.
Vitamine: B2, B6 en C.
Mineralen: Kalium, Fosfor en Magnesium.
Weetje: De oorspronkelijke naam is Abogado, dit betekent “boter uit het bos”.
Gedroogde dadels
Verhouding: Overwegend koolhydraten en daarnaast nog wat vetten.
Vitamine: A, B2, B6 en C.
Mineralen: Overwegend Kalium.
Weetje: Dadels groeien in grote trossen. Aan een dadelpalm kan tot 100 kilo aan dadels groeien. Van oudsher zijn gedroogde dadels een belangrijk voedingsmiddel voor de nomade, zij noemde de vrucht “het brood van de woestijn”.
Bereiding
Mix de noten en dadels door elkaar en gebruik daar een klein beetje water bij, hiervan maak je de bodem. Vervolgens mix je de cacao, avocado en dadels tot een gladde chocolademousse die je uitsmeert over de bodem.
Eet smakelijk!